Den mořských savců

Akce v Zoo Praha

Michal Šťastný  |  08. 01. 2014


Ponořte se v neděli 12. ledna 2014 mezi velryby, delfíny, lachtany a další mořské savce. Meloun s rodinou navíc výjimečně předvedou své dovednosti!

Mládě lachtana jihoafrického. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Mládě lachtana jihoafrického. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Mezinárodní den lachtanů, tuleňů a velryb se slaví každoročně desátý lednový den již od roku 1946, kdy byla podepsána mezinárodní úmluva o regulaci velrybářství.

V neděli 12. ledna s námi v Zoo Praha můžete Den mořských savců oslavit i vy. Nenechte si ujít jedinečnou podívanou na cvičení lachtanů. Do zajímavostí ze života velryb vás při své přednášce v 14.00 ve Vzdělávacím centru zasvětí veterinář Zoo Praha Roman Vodička.

S mořskými savci můžete prožít celý den. Dopoledne bude patřit hrám ve Vzdělávacím centru. Prostřednictvím zábavných her budete moci vyzkoušet, jak se žije tuleňům, mrožům nebo ledním medvědům žijícím na pólech.

  • 13.30 Cvičení lachtanů
  • 14.00 Přednáška: Zajímavosti ze života velryb (Vzdělávací centrum)
  • 10.00 – 13.30 Od pólu k pólu (hry pro malé a velké u Vzdělávacího centra)

 


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V úterý 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 16 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Symbolického poklepání na základní kámen expozičního celku Arktida, resp. obří ledovou kostku, se zhostili (zprava) ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, náměstkyně primátora pro oblast životního prostředí Jana Komrsková, primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda, kurátor savců Pavel Brandl, vydavatel Joachim Dvořák, generální ředitel společnosti Metrostav DIZ Karel Volf a investiční náměstek Zoo Praha Lukáš Divoký. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V sobotu 29. března Zoo Praha slavnostně zahájila svou 94. hlavní sezónu. Při té příležitosti ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, pražský primátor Bohuslav Svoboda a jeho náměstkyně Jana Komrsková symbolicky poklepali na základní...




Přihlášení k newsletteru