Zoo Praha

E-vstupenka
Menu

Víkend hmyzožravců v Zoo Praha

Zoo Praha  |  18. 07. 2018


Tento víkend bude v Zoo Praha zasvěcen všem hmyzožravcům. Podívejte se, jak jim chutná v zoo a ochutnejte hmyz na všechny způsoby i vy. Chybět nebudou ani komentovaná krmení a setkání s hmyzožravými druhy zvířat z kontaktního chovu.


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha
Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Vařit vám bude nejzkušenější kuchař v tomto oboru, Milan Václavík. S organizací Hmyz na talíři popularizuje entomofágii. Při jedinečné show „Hmyzí kuchyně“ si lidé odnesou nejen kulinářský požitek, ale také nezapomenutelný zážitek se vzpomínkou v podobě nesčetně fotografií v telefonu.

Na kontě mají již několik set akcí pro veřejnost, účast na desítkách festivalů, eventových akcí pro firmy a další. Dokonce vydali i knihu s názvem Hmyz na talíři.

PROGRAM:

  • 10.00 – 16.00 Ochutnávky hmyzu na různé způsoby, návštěvníci si budou moci odnést vytištěné recepty
    • Setkání s hmyzožravými druhy zvířat z kontaktního chovu, včetně ukázky jejich krmení                          
    • Informační stanoviště – ukázky rozmanitých druhů hmyzu, zajímavosti z hmyzí říše, hmyz jako alternativní zdroj potravy (před Vzdělávacím centrem)
  • 10.00 ‒ 16.00  Co se peče z cvrččí mouky? Ochutnejte originální tyčinky (Rezervace Bororo)
  • 10.00 ‒ 16.00  Šnekožrouti nejen v pražské zoo (Jedlí plži na velké výstavě achatin) (Galerie Gočár)

 Možnost ochutnat potravu budoucnosti nabízí pražská zoo už poosmé. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha


V pondělí ve dvě hodiny potěší velikonoční nadílka vombaty v Darwinově kráteru. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Představení vzácných mláďat morčáků paranských, speciální komentovaná krmení nebo enrichmentový workshop. Zoo Praha připravila pro návštěvníky pestrý velikonoční program napříč celým areálem zoo. Rodiny se mohou těšit...

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pátek 18. dubna jsme v Zoo Praha oslavili nevídaný chovatelský úspěch: první mláďata morčáků paranských, která se vylíhla mimo Brazílii.