Lemuři v akci

Ostatní články

18. 07. 2008


Od soboty 19. 7. ve 13.00

Zoo Praha připravila pro své návštěvníky novou netradiční podívanou v podobě představení poloopic lemurů kata.

Tímto poutavým představením se v letní sezóně 2008 snažíme vynahradit představení lachtanů, které bylo kvůli stavbě nového bazénu, zázemí a návštěvnické tribuny pro tento rok staženo z programu.

Během patnáct minut trvající akce, lemuři předvedou řadu cviků a dovedností vycházejících z jejich přirozeného chování v přírodě.
Kromě toho v praxi demonstrujeme i zvláštní prvky, využitelné při běžné péči o zvířata (například lemur se sám zavře v transportní bedně).
Nácvik tohoto představení byl, tak jako u ostatních zvířat v zoo, založen na úplné dobrovolnosti a zájmu našich chovanců. Obohacuje se tím jejich život v podmínkách zoo a přirozeným způsobem se rozvíjejí jejich schopnosti a dovednosti.

Představení probíhá až do konce letních prázdnin vždy ve středu, sobotu a neděli od 13:00 v průchozí expozici lemurů nedaleko hlavního vchodu.

Lemur kata je obyvatelem jižní části ostrova Madagaskar. Lemuři se na tomto ostrově vyvíjeli odděleně od primátů na pevnině po celých 60 milionů let a od klasických opic se liší například protaženým čenichem nebo zvláštními pachovými žlázami. Ozdobou lemurů kata je jejich dlouhý černobíle pruhovaný ocas.

Naši skupinu tvoří deset samců lemura katy, dva samci lemura černého a jeden samec lemura bělohlavého.








Ve spolupráci se společností FotoŠkoda vyhlašujeme další ročník oblíbené fotosoutěže.

Situace se pro Zoo Praha vyvinula naštěstí příznivě a aktuální tok Vltavy její areál již nijak neohrožuje. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha se ve středu 18. září opět otevírá návštěvníkům. Od soboty do dneška platila uzavírka kvůli větru a vydatnému dešti, který podmáčel stromy, avšak zítra v 9 hodin zoo otevře své brány. Areál je již uklizený a...




Přihlášení k newsletteru