Velký den v pavilonu velkých želv

Ostatní články

14. 02. 2010


Křest želv obrovských za účasti rodiny Karla Gotta

Pražská zoo prožila svátek sv. Valentýna jak se patří. V neděli 14.2. ve 14.00 byly v pavilonu velkých želv poprvé veřejnosti představeny želvy obrovské a zároveň proběhl jejich křest. Kmotrami se staly nejmladší dcery Karla Gotta - Nelly Sofie a Charlotte Ella.

Karel Gott se tak po delší době oficiálně zúčastnil podobné akce v zoo. Jednu z těch předchozích - z konce šedesátých let, kdy zde křtil levharta - mu připomněl formou fotografického dárku ředitel Zoo Praha, Miroslav Bobek.

Celá Gottova rodina si akci těšící se velkého zájmu médií náramně užila, dcery dokonce mohly samostatně nakrmit želvy mrkví a jablky. 

Petr Velenský, kurátor chovu, pohovořil krátce o tomto zajímavém živočišném druhu, ředitel Miroslav Bobek v rozhovoru s Karlem Gottem připomněl jejich dlouhověkost, kterou dal do souvislostí s některými historickými osobnostmi, které někteří současní chovanci pražské zoo mohli teoreticky zažít, narozdíl od nás (např. Voltaira, Darwina apod.).

Nelly Sofie a Charlotte Ella pak oznámily jména pro želví pár, vzešlá z návštěvnické ankety - jejich volba byla: OLDŘICH A BOŽENA.

K překvapení chovatelů se Oldřich i Božena vůbec nebáli a jakoby cítili přítomnost slavné osoby, pózovaly krásně fotografům společně s Karlem Gottem a jeho dcerami.

Karel Gott se pak s profesionalitou sobě vlastní věnoval všem novinářům a s manželkou Ivanou i dcerami se dlouho věnovali všem fotografům a filmovým štábům.

Na závěr svého pobytu v zoo navštívili ještě gorily, kde se jim také moc líbilo (zejména malým želvím kmotrám). 

 

 

Velký den v pavilonu velkých želv


Aplikace Zoo Praha byla dnes oficiálně spuštěna v kamerunské školní třídě v pavilonu Rezervace Dja. Na snímku je ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, výkonná ředitelka Komerční banky pro strategii a komunikaci Hana Kovářová a předseda České IT Akademie Michael Kalista (vlevo dole) se svými studenty, kteří aplikaci vytvořili. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha dnes představila svou mobilní aplikaci pro chytré telefony. Návštěvníkům poskytuje veškerý komfort od nákupu vstupenek a interaktivní mapy areálu až po profily chovaných druhů, včasná upozornění na krmení zvířat nebo...

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech...




Přihlášení k newsletteru