Den otců v pražské zoo

Ostatní články

31. 07. 2010


Popřejte Taťuldovi a seznamte se s Kašíkem!

Kašík je vzorný táta (foto: Tereza Mrhálková)Druhý srpnový den, který tentokrát připadl na pondělí, již tradičně patří v pražské zoo všem správným otcům. Termín není zvolen náhodně, ale připadá na den narozenin jednoho z našich zasloužilých otců, samce emu hnědého s příznačným jménem Taťulda. Letos oslaví již své 35. narozeniny!
Taťulda ale není jedinou hvězdou Dne otců. Tou je i kasuár přilbový, další vzorný otec jménem Kašík, jenž je zároveň i tváří naší letošní kampaně „Seznamte se!“.

„Z desetitisíce druhů ptáků asi pouze u jednoho promile z nich se o mláďata stará výlučně samec. Otec kasuár stráví s mláďaty, včetně padesátidenní inkubace vajec, téměř 11 měsíců,“ říká dr. Pavel Brandl, kurátor pražské zoo.

S Kašíkem a s Taťuldou se můžete seznámit v 11 hodin v jejich expozicích poblíž kavárničky Černohouska v horní části areálu zoo. Gratulantem k Taťuldovým narozeninám bude Mgr. Linda Sokačová, ředitelka Gender Studies, organizace pro rovné šance.

Pro všechny odvážné stávající i budoucí tatínky bude od 13 hodin v areálu Dětské zoo připravena soutěž „Tatínkem na 20 minut“. Soutěžící tatínci budou ve stanoveném čase plnit nejrůznější úkoly. Soutěžní zápolení bude hodnotit odborná porota složená z maminek, která se zaměří nejen na způsob splnění úkolu, ale i na to, jak se dítě bavilo a jak s ním tatínek dokázal komunikovat.

Vítězný otec bude mít jedinečnou příležitost stát se kmotrem mláděte tamarína žlutorukého. Ani výběr tamarína přitom není náhodný, protože tamaríni jsou dalším druhem zvířat, u něhož se samci významně zapojují do péče o mláďata.


Aplikace Zoo Praha byla dnes oficiálně spuštěna v kamerunské školní třídě v pavilonu Rezervace Dja. Na snímku je ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, výkonná ředitelka Komerční banky pro strategii a komunikaci Hana Kovářová a předseda České IT Akademie Michael Kalista (vlevo dole) se svými studenty, kteří aplikaci vytvořili. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha dnes představila svou mobilní aplikaci pro chytré telefony. Návštěvníkům poskytuje veškerý komfort od nákupu vstupenek a interaktivní mapy areálu až po profily chovaných druhů, včasná upozornění na krmení zvířat nebo...

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech...




Přihlášení k newsletteru