Ochutnejte dobroty uvařené z hmyzu!
Zoo Praha | 09. 07. 2015
Umíte si představit, jak chutná cvrček na česneku nebo červi v karamelu? A co teprve hmyzí špagety? Pokud se do Zoo Praha vypravíte tuto sobotu, můžete tyto laskominy budoucnosti ochutnat.
Dobře připravený hmyz může být skutečnou pochoutkou. Pochopitelně pokud v sobě najdete dostatek odvahy a neodradí Vás recepty, které u nás zatím příliš velkou tradici nemají.
V sobotu 11. 7. 2015 od 10 do 16 hodin na vás bude v Zoo Praha čekat tým zkušených kuchařů v čele se specialistkou na přípravu hmyzu Erikou Prokešovou. Na jídelním lístku budou červi mouční i zophobasové, cvrčci všech velikostí a jistě ještě nějaké překvapení. Hmyz se bude podávat v několika úpravách, na své si přijdou jak milovníci slaného, tak sladkého. A abychom nezapomněli: Veškeré druhy hmyzích pokrmů budou pro návštěvníky až do vydání všech zásob zdarma. Takže neváhejte, aby na Vás zbylo.
Celý den věnovaný hmyzožravcům (tedy nejen těm lidským, ale i zvířecím) bude doplněný ukázkami krmení zvířat hmyzem doprovázený zasvěceným komentářem pracovníků zoo. Uvidíte, jak si na hmyzu pochutnávají například hrabáči, agamy či ježci.
{MediaGallery}2956-ochutnejte-dobroty-uvarene-z-hmyzu{/MediaGallery}