Každý mobil se počítá!

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  02. 03. 2022


V únoru Zoo Praha spustila jarní kolo soutěže dětských kolektivů s názvem Staň se strážcem pralesa. Cílem této soutěže je sesbírat co nejvíce starých mobilních telefonů a tabletů a přispět tak k ochraně goril a dalších ohrožených druhů zvířat ve střední Africe. Na soutěžní skupiny s největším počtem nasbíraných telefonů čekají již tradičně skvělé výhry v podobě nevšedních zážitků. Letos však oceňujeme i ty dětské skupiny, které na některou z hlavních výher nedosáhnou. Každý mobilní telefon se totiž počítá! Registrované soutěžní kolektivy mají nově možnost místo platby za prohlídku s průvodcem přinést do zoo pouhých 40 vysloužilých mobilních zařízení, na základě kterých získají svou zarezervovanou prohlídku zdarma.

Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Již od roku 2010 se Zoo Praha podílí na projektu sběru a recyklace vysloužilých mobilních zařízení, čímž pomáhá snižovat potřebu těžby vzácných kovů ve střední Africe, domově goril a dalších vzácných druhů zvířat. Za každý vybraný mobilní telefon či tablet navíc Zoo Praha získá od společnosti REMA Systém, a.s. 10 Kč, které putují na sbírkové konto „Pomáháme jim přežít“. Z něj jsou pak financovány projekty ochrany goril přímo v místě jejich přirozeného výskytu.

V rámci tohoto projektu Zoo Praha pravidelně vypisuje soutěž ve sběru mobilních telefonů a tabletů s názvem Staň se strážcem pralesa určenou pro školní i mimoškolní dětské skupiny. Na soutěžní skupiny s největším počtem nasbíraných mobilních zařízení čekají výhry v podobě nevšedních zážitkových programů. Nově však chceme ocenit i ty, kteří na některou z hlavních výher nedosáhnou. Už za 40 odevzdaných vysloužilých mobilních zařízení tak od nás registrované soutěžní kolektivy získají prohlídku s průvodcem zdarma. Stačí se zaregistrovat do soutěže, objednat prohlídku z nabídky a místo poplatku za služby průvodce donést do zoo 40 mobilních zařízení. Kolektivu bude následně vystaven certifikát o počtu odevzdaných mobilních zařízení, takže pokud se později rozhodne soutěžit o některou z dalších cen, budou mu odevzdaná zařízení přičtena k celkovému číslu.

Jarní kolo soutěže probíhá od 7. 2. do 31. 5. 2022 a určeno je pro jakékoliv dětské kolektivy 10-30 dětí do 18 let, přihlášené jednou zastřešující dospělou osobou. Více informací o soutěži, kompletní pravidla a registrační formulář naleznete ZDE.

 


Pralesnička strašná, jedna z nejjedovatějších žab světa, bude též k vidění na výstavě Šípové žáby v Zoo Praha. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

V Galerii Gočárovy domy se můžete každý den seznámit s jedovanými žábavmi světa. Až 30 druhů pralesniček na jednom místě. V desítkách terárií lidé spatří jednu z nejjedovatějších žab světa pralesničku strašnou, ale i...

Kondor královský, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Zbavte se zakořeněných předsudků a dorazte v sobotu 7. září do pražské zoo oslavit Mezinárodní den povědomí o supech a kondorech!




Přihlášení k newsletteru