Oslava Světového dne slonů

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  10. 08. 2024


Přijďte tuto neděli 11. srpna oslavit do Zoo Praha Světový den slonů. V prostředí expozičního celku Údolí slonů na vás kromě atmosféry asijské kultury čeká již tradiční bohatý program. Těšit se můžete na komentovaná setkání, koupání, informační a herní stanoviště pro děti a v neposlední řadě také na prohlídku chovatelského zázemí či výrobu papíru ze sloního trusu.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

V rámci programu na oslavu Světového dne slonů na vás v Údolí slonů čekají komentovaná setkání u travnatého výběhu v blízkosti restaurace Gulab. Proběhne také speciální komentované koupání slonů.

O zábavu nebude v neděli v Údolí slonů nouze ve výběhu ani kolem něj. Pro slony budou mít chovatelé připraven hravý enrichmentový prvek, který jim bude slavnostně předán. A pro malé i velké návštěvníky mají naši průvodci nachystané oblíbené informační a herní stanoviště, kde hravou formou seznámíte s našimi slony, s jejich historií a vlivem na kulturu. Chybět nebude ani originální výtvarná dílna.

Koupání slonů indických Shanti a Gulab, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Koupání slonů indických Shanti a Gulab, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Sloni bývají velmi často v umění a kultuře zobrazováni jako symboly síly, moudrosti a majestátnosti. V indické kultuře jsou spojováni s bohem Ganešou, ale objevují se v mnoha formách a kontextech napříč celým světem. Přijďte si proto i vy v rámci oslav Světového dne slonů vytvořit své vlastní sloní umění! Můžete navštívit naši Papírnu ve spodní části areálu, kde si budete moci ručně vyrobit tradiční papír ze sloního trusu a následně si ho dozdobit řadou výtvarných technik.

Pro zájemce se v neděli budou konat také prohlídky chovatelského zázemí, které vám umožní podívat se do míst, jež návštěvníkům nejsou běžně přístupná. Jedna prohlídka bude trvat zhruba 30–40 minut a je k platné vstupence do zoo zdarma. Kapacita jedné skupiny je 20 osob, na prohlídku je nutné se přihlásit předem na e-mail program@zoopraha.cz. Vzhledem ke specifickému prostředí nelze bohužel prohlídku absolvovat s kočárkem ani se psem. Po dobu prohlídek budou sloni ve venkovních výbězích.

PROGRAM NA NEDĚLI 11. SRPNA V ÚDOLÍ SLONŮ

HLAVNÍ PROGRAM

  • 10.30 Komentované předání enrichmentového prvku sloním samicím
    Údolí slonů – travnatý výběh u restaurace Gulab
  • 14.00 Komentované koupání slonů
    Údolí slonů – bazén v prostředním výběhu
  • 11.00, 12.00 a 13.00 Komentované setkání u sloních samic
    Údolí slonů – travnatý výběh u restaurace Gulab
  • 15.30 a 16.00 Prohlídka chovatelského zázemí
    Informace k místu srazu a průběhu prohlídky obdržíte e-mailem po přihlášení na program@zoopraha.cz

DOPROVODNÝ PROGRAM

  • 10.00–16.00 Informační a herní stanoviště
    Údolí slonů
  • 10.00–18.00 Výroba papíru ze sloního trusu
    Papírna ve spodní části areálu na začátku geostezky

Foto: Archiv Zoo Praha 

 

 


V expozičním celku Vodní světy a opičí ostrovy mohou lidé spatřit mláďata všech tří chovaných druhů plameňáků. Americké plameňáky chilské a kubánské (na snímku) naleznou poblíž tapírů čabrakových, zatímco starosvětské plameňáky růžové vedle ostrova gibonů stříbrných. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Mláďata energických kotulů veverovitých, půvabných jelenů barmských nebo hned všech tří chovaných druhů plameňáků. Tereziánské babí léto dorazilo do Zoo Praha a spolu s ním podzimní sezóna porodů a líhnutí. Sluneční...

Samice vombata obecného Winkleigh s mládětem Mersey. Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Přijďte v sobotu 19. října do pražské zoo a oslavte s námi Mezinárodní den vombatů. Poznejte blíže tyto jedinečné vačnatce, které najdete v České republice pouze v Zoo Praha, a seznamte se i s dalšími australskými druhy...




Přihlášení k newsletteru