Oslava Světového dne lemurů

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  23. 10. 2024


Seznamte se v sobotu 26. října s těmito poloopicemi. Hraví akrobaté s doširoka otevřenýma očima pohybující se v korunách stromů – lemuři ztělesňují živého ducha jedinečného ekosystému Madagaskaru. Mnoho z nich je však buď kriticky ohrožených, nebo ohrožených.

Lemuři kata, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Lemuři kata, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

První Světový den lemurů proběhl ve spolupráci s prvním Světovým festivalem lemurů, který se konal v Antananarivu na Madagaskaru a slavil se v roce 2014. Akce měla za cíl zvýšit povědomí o hodnotě lemurů, konkrétně v souvislosti s dědictvím Madagaskaru. Organizátoři si přáli, aby obyvatelé Madagaskaru byli na lemury hrdí a zároveň se v této oblasti vzdělávali, podporovali jejich ochranu a zlepšovali místní ekonomiku prostřednictvím cestovního ruchu.

Následující rok se horečka Světového dne lemurů rozhořela a tuto událost začaly slavit organizace, jednotlivci i zoologické zahrady z celého světa. Každým rokem se dopad akce zvětšoval, měla zastoupení v Japonsku, Spojených státech, Velké Británii, Evropě a na mnoha dalších místech po celé zeměkouli, včetně České republiky.

Světový den lemurů celosvětově připadá vždy na poslední pátek v říjnu, v Zoo Praha ho společně oslavíme tuto sobotu 27. října. Přidejte se k nám a poznejte blíže tyto fantastické a ohrožené tvory.

Komentovaná krmení

  • 11.00 krmení variů bělopásých (Vodní svět a opičí ostrovy)
  • 13.00 krmení lemurů běločelých (Afrika zblízka)
  • 14.30 krmení lemurů kata (Ostrov lemurů)

10.00–16.00 Pohádkový Madagaskar
Zábavné aktivity nejen pro děti (Areál)

 

Vari bělopásý, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Vari bělopásý, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha 

 

 


Fotografie z dnešního představení Světelné zoo partnerům a zástupcům médií: slon africký. Foto Václav Šilha, Zoo Praha

Projekt Světelná zoo, který v Zoo Praha připravila firma Garden of Lights, bude zahájen už zítra večer. V pátek 25. října v 18 hodin spatří první návštěvníci více než sto světelných lampionů ve tvaru afrických zvířat a...

Dýňové hody u ďáblů medvědovitých. Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Rozšlápnout, prozkoumat nebo náležitě vychutnat. Už příští týden čeká na návštěvníky v Zoo Praha nevšední zážitek. Bezmála dvěma desítkám zvířat zpestří jídelníček dýně. Zatímco želvy, hroši nebo leguáni si na...




Přihlášení k newsletteru