Sobota ve znamení ptáků i želv

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  30. 04. 2014


Na první květnovou sobotu jsme opět připravili bohatý program pro milovníky přírody. Ráno se mohou zájemci vydat s ornitologem za Vítáním ptačího zpěvu a pak navštívit setkání milovníků plazů s krunýřem.

Želvy pardálí. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Želvy pardálí. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Vítání ptačího zpěvu

Zajímá vás, kdo si každé ráno prozpěvuje ve větvích, ale nejste schopni ho v pučících listech najít?
Pak si nenechte ujít tradiční Vítání ptačího zpěvu v pražské zoo. V sobotu 3. května se sejdou zájemci o ornitologii a pod vedením zkušeného průvodce zjistí, jaké ptačí druhy zpívají v areálu zoo. Na prohlídce zjistíte, že zoologická zahrada je plná nejen exotických druhů, ale že je domovem pro řadu ptáků z české přírody. Nenechte si ujít příležitost zjistit zajímavosti ze života českých ptačích druhů a pokuste se je rozeznat podle hlasu.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost navštívit areál Zoo Praha před otevírací dobou a nahlédnout do ptačího světa. Všichni ornitologičtí nadšenci se setkají v sobotu 3. května v 7.00 u hlavního vchodu do zoologické zahrady.

Cena prohlídky je 50 Kč.

Zaposlouchejte se do ptačího zpěvu! Foto: Tereza Mrhálková, Zoo Praha

 Den chovatelů želv

Zajímají vás želvy a jejich chov? Pak vám jistě neuniklo, že Zoo Praha pořádá již tradičně setkání milovníků těchto zajímavých zvířat. V  sobotu 3. května Vás čeká povídání o bájných želvách z dávných mýtů a legend, ale i přehlídka želv českých a slovenských zoologických zahrad.
Pokud doma chováte želvu nebo s jejím chovem plánujete začít a máte nejasnosti, nenechte si ujít možnost zeptat se odborníků na slovo vzatých.

  9.30 – 15.00    Přednáškový cyklus (Vzdělávací centrum):

  •  Nataša Velenská: Želví kolekce v českých a slovenských zoo
  • Jindřich Brejcha:  Parietální foramen u želv: Mají želvy třetí oko?
  • Nataša Velenská: Želvy v mýtech, pověstech a umění (díl 1.)

V expozičním celku Vodní světy a opičí ostrovy mohou lidé spatřit mláďata všech tří chovaných druhů plameňáků. Americké plameňáky chilské a kubánské (na snímku) naleznou poblíž tapírů čabrakových, zatímco starosvětské plameňáky růžové vedle ostrova gibonů stříbrných. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Mláďata energických kotulů veverovitých, půvabných jelenů barmských nebo hned všech tří chovaných druhů plameňáků. Tereziánské babí léto dorazilo do Zoo Praha a spolu s ním podzimní sezóna porodů a líhnutí. Sluneční...

Samice vombata obecného Winkleigh s mládětem Mersey. Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Přijďte v sobotu 19. října do pražské zoo a oslavte s námi Mezinárodní den vombatů. Poznejte blíže tyto jedinečné vačnatce, které najdete v České republice pouze v Zoo Praha, a seznamte se i s dalšími australskými druhy...




Přihlášení k newsletteru