Pro velký úspěch opakujeme ochutnávky hmyzích pokrmů!

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  08. 07. 2015


Kdo ochutnal, jistě potvrdí, že dobře připravený hmyz je skutečnou pochoutkou. Kdo nevěří, měl by se tuto sobotu (11. 7.) určitě vydat do pražské zoo. Čeká ho nejen tradiční cvrček na česneku nebo červi v karamelu, ale i další lahůdky, které připraví tým zkušených kuchařů v čele se specialistkou na přípravu hmyzu Erikou Prokešovou.

Kdo by se brouka bál? Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Kdo by se brouka bál? Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Hmyz servírujeme zájemcům před Vzdělávacím centrem od 10 hodin až do vydání všech zásob (cca 16 hodin). A abychom nezapomněli: Veškeré druhy hmyzích pokrmů budou pro návštěvníky zdarma. Takže neváhejte, aby na vás skutečně zbylo.

Součástí druhého Dne hmyzožravců budou opět ukázky krmení hmyzožravých zvířat doprovázená zasvěceným komentářem pracovníků zoo.

Nenechte si ujít ani speciální komentovaná krmení:

  • 10.00 Krmení hrabáčů (pavilon Africký dům)
  • 11.00 Krmení axolotlů (před Vzdělávacím centrem)
  • 12.00 Nenasytný jedlík ježek (před Vzdělávacím centrem)
  • 13.00 Jídelníček chameleonů (před Vzdělávacím centrem)
  • 14.00 Gekončík jí ve dne v noci (před Vzdělávacím centrem)
  • 15.00 Čím se živí agama vousatá (před Vzdělávacím centrem)

Takto vypadá vombatí samička Mersey rok poté, co poprvé vykoukla z matčina vaku. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Oslavte s námi v sobotu 15. března přesně rok od chvíle, kdy v Darwinově kráteru poprvé vykoukla na svět vombatí samička Mersey. První v Česku narozený vombat.

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek uděluje mongolskému prezidentu Uchnágínu Chürelsüchovi certifikát o pojmenování hříběte koně Převalského, které má v plemenné knize číslo 7 000. Nalevo stojí mongolská ministryně zahraničních věcí Battsetseg Batmunkh. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

V Zoo Praha dnes mongolský prezident Uchnágín Chürelsüch slavnostně pojmenoval hříbě koně Převalského. Dvoutýdenní klisna od něj dostala jméno Dagina – v překladu „Nebeská víla“.




Přihlášení k newsletteru