Šokující nález ve venkovním výběhu goril

Novinky u zvířat

10. 07. 2007


V úterý 10.7. v 8.00 hod. nalezli chovatelé goril jablka s napíchanými hřebíky

Při každodenním ranním úklidu a kontrole venkovního výběhu v expozici goril našli chovatelé šokující nález – pět jablek s napíchanými hřebíky.
Pokud by takový předmět gorily pozřely, hrozila by perforace žaludku nebo střev, čili jednalo by se o přímé ohrožení života zvířete či zvířat.

Zoo Praha se bude snažit ve spolupráci s projektem ODHALENÍ Českého rozhlasu Leonardo eliminovat podobná rizika 24-hodinovým monitorováním nejen expozičního prostoru, ale i prostoru pro návštěvníky.
Zároveň je po celé léto uvnitř i vně pavilonu k dispozici fyzický dozor v počtu tří osob, který celou expozici nejen kontroluje, ale jsou zde i proto, aby je sami návštěvníci mohli kdykoli informovat o případném podezřelém chování.
Pražská zoo rovněž zvažuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele.

Zoo Praha nyní prožívá velký návštěvnický rozmach a je tomu velmi ráda. Desetitisícové návštěvy nejsou výjimkou, nelze však takovou masu lidí kontrolovat. Nejlepší způsob prevence je uvědomělost návštěvníků a jejich vlastní vzájemná kontrola.

Zoo Praha tímto prosí návštěvnickou veřejnost, aby v případě jakéhokoli podezřelého chování informovala pracovníky zoo – buď přímo v terénu, kde je snadno poznají podle služebních uniforem, nebo telefonicky na pohotovostní telefon informační služby zoo: 608 808080.


 Gaia vedle sání mateřského mléka cumlá i pevnou stravu, zejména zeleninu, která při jídle upadne od pusy matce Kijivu. Foto Tereza Mrhálková, Zoo Praha

V sobotu 12. října uplyne šest měsíců od narození gorily Gaiy v Zoo Praha. Dcera samice Kijivu a kmotřenka slavné primatoložky Jane Goodall výborně prospívá a roste doslova před očima návštěvníků. Ochutnává pevnou stravu,...

Sedmiletá samice Jasna se narodila ve Vratislavi, do Zoo Praha ale přišla ze Zoo Magdeburk. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

V Zoo Praha mohou návštěvníci nově vidět pár štětkounů afrických. Dosud byli v Rezervaci Dja ve společné expozici s kočkodany Brazzovými dva samci. Jeden z nich se nyní přestěhuje do Tierparku Berlín a ke druhému byla z Magdeburku...




Přihlášení k newsletteru