Květen

Novinky u zvířat

27. 04. 2006


Květen – Měsíc Afriky a nosorožců

Každou sobotu a neděli na 18 místech v areálu probíhají komentovaná setkání u zvířat podle harmonogramu u hlavního vchodu.

 

Africká zastavení – na několika místech v zoo se setkáte se zajímavými informace o afrických zvířatech, rostlinách i lidech.

 

Cape Town - Victoria Falls
Výstava jedinečných fotografií Radovana Jelínka z cesty po Africe v roce 2005.
1.-31. 5. 2006, vzdělávací centrum zoo, 9.00-18.00

 

1. 5. Den nosorožců – MAYDAY

celoevropský den kampaně na záchranu nosorožců.

Od 10 hodin bude provázet návštěvníky celým dnem Jiří Lábus prostřednictvím místního rozhlasu.

Na několika místech v zoo (dětský areál, Obora, okolí Afrického domu, okolí horního vchodu do zoo) se představí školy se svými projekty na záchranu nosorožců. Odpoledne vystoupí známí zpěváci v koncertě nazvaném Havěť nosorožcům…, přijde zazpívat i Samson Lenk.

Lávka k Africkému domu bude změněna na galerii plakátů z dílny pražských škol, návštěvníci budou moci navštívit i ochranářský kemp Etosha, kde se seznámí s bojem proti pašerákům.

 

Ve čtvrtek 4. května zahajujeme Hudební čtvrtky v pražské zoo, aneb proč jít za hudbou právě do zoo. Cyklus zahájí koncert Lubomíra Holzera, který zahraje na africké hudební nástroje. Na závěr čeká na posluchače malá procházka večerní zoo za nejen africkými zvířaty.

 

O Víkendu 13. a 14. května proběhne pestrý program nazvaný Madagaskar.

 

V neděli 14. května oslavíme se všemi rodinami Mezinárodní den rodiny. Program zaujme nejen dětské návštěvníky, ale vtáhne do zábavy i jejich rodiče. Rodiny se třemi a více dětmi budou mít pro děti vstup zdarma!

 

V sobotu 20. května proběhne v pražské zoo Den bezpečnosti potravin, pořádané Informačním centrem bezpečnosti potravin. Děti se tu zábavnou formou dozvědí o zásadách správného zacházení s potravinami.

 

Ve středu 24. 5. proběhne Sportovní den pražských škol.

 

Závěr měsíce, sobota 27. května, bude patřit Dnu Afriky. Bude to den plný hudby, soutěží, divadelních vystoupení a vyprávění o africké přírodě a především o nosorožcích.





 Gaia vedle sání mateřského mléka cumlá i pevnou stravu, zejména zeleninu, která při jídle upadne od pusy matce Kijivu. Foto Tereza Mrhálková, Zoo Praha

V sobotu 12. října uplyne šest měsíců od narození gorily Gaiy v Zoo Praha. Dcera samice Kijivu a kmotřenka slavné primatoložky Jane Goodall výborně prospívá a roste doslova před očima návštěvníků. Ochutnává pevnou stravu,...

Sedmiletá samice Jasna se narodila ve Vratislavi, do Zoo Praha ale přišla ze Zoo Magdeburk. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

V Zoo Praha mohou návštěvníci nově vidět pár štětkounů afrických. Dosud byli v Rezervaci Dja ve společné expozici s kočkodany Brazzovými dva samci. Jeden z nich se nyní přestěhuje do Tierparku Berlín a ke druhému byla z Magdeburku...




Přihlášení k newsletteru