Tajemství šéfkuchaře Zoo Praha

Tiskové zprávy

Michal Šťastný  |  11. 10. 2013


Foto: Tomáš Adamec, Zoo PrahaOvocný koktejl pro papoušky lori a další lahůdky budou již v neděli moci ochutnat návštěvníci pražské zoo. Akce Šéfkuchařem v zoo poodhalí tuto neděli tajemství kuchyně pro zvířata a přinese nečekané gastronomické zážitky!

Stovky kilogramů ovoce a zeleniny, půl druhého metráku ryb, čtvrt tuny masa, ale rovněž nezanedbatelné množství hmyzu, hub či bambusu a jiných překvapivých surovin a přísad jako jsou lišejníky, drcené akácie anebo dokonce červený jíl z jihoamerických řek. Takové a další lahůdky spořádají denně zvířata v pražské zoo.

Akce Šéfkuchařem v zoo nechá nahlédnout pod pokličku příprav jídelníčku zvířat a objevit tradiční i netradiční recepty z kuchyně Zoo Praha.

Koktejl pro papoušky lori:

5 banánů, 4 jablka, 4 mrkve, 2 kiwi, 2 rajčata, kuličky hroznového vína dle chuti, kousek červené řepy, kelímek jogurtu, piškoty, kapka medu, ½ litru pudinku nebo kukuřičného škrobu. Pro zájemce také mletý hmyz.

Ovoce a zeleninu nakrájíme na malé kousky, nasypeme do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši. Přidáme jogurt, pudink, nebo škrob a piškoty a ještě necháme krátce mixovat. Můžeme přihodit ještě kousek červené řepy kvůli barvě a pár kapek medu pro vylepšení chuti.

11.00 – Vaříme pro lemury (krmení lemurů na průchozím ostrově navazuje přímo na tuto show)
14.00 – Kaše pro hrabáče (krmení hrabáčů probíhá v 15.00 v Africkém domě)

Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha