Zoo Praha na dlani

Ostatní články

Filip Mašek  |  10. 10. 2024


Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech IT Academy a Komerční bankou přenesli celou naši zoo.

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha. Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Doba přeje kompaktnosti, zkrátka mít vše pohromadě a přehledně na jednom místě. Vývojáři nové mobilní aplikace Zoo Praha si dali právě takový cíl. Proč by si ji ale návštěvník měl stáhnout do své kapsy, když se naposledy při procházce zahradou obešel bez ní? Odpověď zní: pohodlí.

V prvé řadě člověk ušetří čas i peníze. V aplikaci si jednoduše koupí vstupenky, a to za nižší cenu e-vstupenky (1). Vyhne se také pokladně a zamíří rovnou k turniketům. Vstupenka navíc platí 60 dní od zakoupení, takže v případě změny plánu lze přijít jindy.

Mapa zoo je samozřejmostí. Její funkce umožní kliknout na kýžený zvířecí D druh a aplikace vás k němu dovede nejrychlejší možnou trasou (2). Pro nepravidelné či nové průzkumníky areálu přijdou vhod předem naplánované trasy. Je libo Cesta na sever nebo naopak Cesta do tropů?

Velmi praktický je také harmonogram komentovaných setkání a krmení zvířat (3). Aplikace opět nabídne nejrychlejší trasu k dané expozici, kde se zrovna něco bude dít, a umožní svému uživateli nastavit i časové upozornění. To se týká i speciálních akcí v areálu, když ohlásí třeba blížící se oslavu Světového dne vombatů.

Nemohou chybět informace o samotných zvířecích druzích. V sekci „Průvodce“ naleznou návštěvníci jejich medailonky s fotografiemi (4), informacemi o výskytu, potravě či způsobu života a také se zajímavostmi o konkrétních jedincích a jejich chovu v Zoo Praha.

Náhledy obrazovky aplikace: vstupenky (1), trasy (2), akce (3), medailonky zvířat (4). Foto: Zoo Praha.

Náhledy obrazovky aplikace: vstupenky (1), trasy (2), akce (3), medailonky zvířat (4). Foto: Zoo Praha.

 

Aplikaci jsme oficiálně spustili během v září 2024 a je dostupná pro uživatele operačního systému iOS na App Store a pro uživatele Android v obchodě Google Play. Průběžně nabídne nové funkce a vylepšení. A pokud vás, příznivce naší zoo, napadne nějaký zlepšovák, neváhejte se nám ozvat na aplikace@zoopraha.cz.

 


Aplikace Zoo Praha byla dnes oficiálně spuštěna v kamerunské školní třídě v pavilonu Rezervace Dja. Na snímku je ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, výkonná ředitelka Komerční banky pro strategii a komunikaci Hana Kovářová a předseda České IT Akademie Michael Kalista (vlevo dole) se svými studenty, kteří aplikaci vytvořili. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha dnes představila svou mobilní aplikaci pro chytré telefony. Návštěvníkům poskytuje veškerý komfort od nákupu vstupenek a interaktivní mapy areálu až po profily chovaných druhů, včasná upozornění na krmení zvířat nebo...

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech...




Přihlášení k newsletteru