Soutěž pro žáky pražských škol

Ostatní články

19. 04. 2010


Ve čtvrtek 29. dubna 2010

Žáci pražských škol se mohou stát na den chovatelem nebo ředitelem Zoo Praha

Ještě týden mohou školy sbírat staré mobily a registrovat se tak k účasti na soutěžním dni v Zoo Praha o atraktivní cenu!

 
Začátkem dubna zahájila pražská zoologická zahrada ve spolupráci se společností Rema Systém sběr starých mobilních telefonů. „Jde o kampaň, jejímž cílem je zrecyklovat co největší množství vysloužilých mobilních telefonů a přispět k ochraně goril v Africe. Za každý vybraný mobil vyplatí Rema Systém 10 Kč, které budou použity na pořízení vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu,“ vysvětlil Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.
 

Nyní Zoologická zahrada hl. m. Prahy a Magistrát hl. m. Prahy připravily pro první stupeň pražských základních škol netradiční soutěž, navázanou právě na vybírání starých mobilů. Úkolem dětí z prvních až pátých tříd bude shromažďovat vysloužilé mobily. Každá třída, která jich nasbírá dvacet či víc, bude mít vstup do Zoo Praha za 1 Kč a bude se moci zapojit do velkého soutěžního klání.

"Každá příležitost naučit děti k odpovědnosti za životní prostředí se musí využít. Jsem ráda, že se tento projekt zaměřuje právě na naše nejmenší, " uvedla Ing. Marie Kousalíková, náměstkyně primátora hl. města Prahy pro oblast školství, vzdělávání a volného času.

Velký soutěžní den proběhne ve čtvrtek 29. dubna od 9 do 16 hodin. V areálu  Zoo Praha budou pro žáky připravené soutěže o řadu drobných cen, ale hlavně o atraktivní hlavní cenu. „Třída, která v soutěžních disciplínách nasbírá nejvíce bodů, získá možnost pracovat jeden den v zoo. Některý z jejích žáků se tak stane na jeden den chovatelem goril, jiný průvodcem a další tiskovým mluvčím či dokonce ředitelem Zoo Praha,“ vysvětluje Bobek.

Podmínkou účasti pražských škol na netradiční akci je sesbírat příslušný počet mobilů a přihlásit třídy do pondělí 26. dubna na adrese plchova@zoopraha.cz.

Výtěžek ze sběru mobilů je určen na ochranu goril ve volné přírodě, které jsou ohrožovány nejen pytláctvím, ale i těžbou. „Je dobré, aby si lidé uvědomili, že recyklací přístrojů mohou napomoci nejen ke snížení těžby, ale i k ochraně tropických lesů a zvířat,“ uvedl marketingový šéf společnosti REMA Systém Petr Kubernát. Získané prostředky budou konkrétně využity na podporu strážců biosférické rezervace Dja v Kamerunu. „Tuto rezervaci v současné době chrání celkem 60 strážců, kteří v rozbitých botách, bez stanů a spojové techniky čelí nájezdům ozbrojených pytláků. Strážce jsme dobře poznali a víme, že gorily, slony pralesní a další zvířata chrání skutečně s nasazením vlastních životů,“ dodává ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

 

(c) Miroslav Bobek


Aplikace Zoo Praha byla dnes oficiálně spuštěna v kamerunské školní třídě v pavilonu Rezervace Dja. Na snímku je ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, výkonná ředitelka Komerční banky pro strategii a komunikaci Hana Kovářová a předseda České IT Akademie Michael Kalista (vlevo dole) se svými studenty, kteří aplikaci vytvořili. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha dnes představila svou mobilní aplikaci pro chytré telefony. Návštěvníkům poskytuje veškerý komfort od nákupu vstupenek a interaktivní mapy areálu až po profily chovaných druhů, včasná upozornění na krmení zvířat nebo...

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech...




Přihlášení k newsletteru