AKCE ROKU – ZÁKLADNÍ KÁMEN PRO SLONY!

Ostatní články

12. 05. 2010


Zoo Praha v neděli 16. 5. pořádá slavnostní zahájení stavby nového prostoru pro slony, hrochy a antilopy.

Hlavní program začne v 11.00 na speciálním pódiu zbudovaném přímo na místě budoucího prostoru pro slony, hrochy a antilopy v horní části areálu pražské zoo, poblíž dřevěné lávky vedoucí k Africkému domu.
Zahájení stavby se uskuteční symbolickým poklepáním na základní kámen, kterým bude socha slona vytesaná umělci v indickém Mahabalipuramu. Toto poklepání provede primátor hl. m. Prahy Pavel Bém spolu s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem a se známými osobnostmi, kteří dlouhá léta podporují pražský chov slonů – profesorem Josefem Kouteckým a herci Tomášem Töpferem a Bárou Hrzánovou.
Ještě před tím na pódiu vystoupí hudebník Václav Koubek s písní o slonovi, indická etno-kapela a bollywoodské tanečnice. Kromě emotivního filmu o nedávné historii Zoo Praha budou návštěvníci moci poprvé shlédnout unikátní 3D vizualizaci nového prostoru.

„Jsme zavázáni hlavnímu městu Praze za to, s jakou velkorysostí nás podporuje. To dokládá i zahájení největší stavby v historii Zoo Praha. Neméně však děkujeme 23 tisícům dárců, kteří od roku 2003 na nový sloninec přispěli částkou vyšší než 30 miliónů Kč. Tento den je velkým svátkem nejenom pro nás v zoo, ale i pro všechny tyto dárce“, uvedl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek.

Neděle 16. 5. se stane i happeningem s pokusem o zápis do Guinessovy knihy rekordů:

„Společně s návštěvníky budeme usilovat o světový rekord v počtu plyšových slonů na jednom místě. Vyzýváme všechny příznivce, aby v neděli zavítali do Zoo Praha s plyšovým slonem jakékoliv velikosti! (pokud někdo slona nemá nebo jej zapomene, bude možnost zakoupit jej i na místě)“, říká Vít Kahle, vedoucí oddělení marketingu a PR.

Řetěz z lidí a slonů vytvoříme kolem 12. hodiny u hlavního pódia.

Socha slona vytesaná umělci v indickém Mahabalipuramu. Foto (c) Jiří Trojánek

Další bohatý program Zoo Praha bude v indickém stylu:

Pavilon slonů
13.00 a 15.00 Cvičení slonů – 2 krát denně
10.00 – 16.00 Výzdoba interiéru návštěvnických částí stávajícího slonince dětmi pomocí kříd
Celý den Úprava exteriéru stávajícího slonince oslovenými sprejery

Obora
10.00 – 16.00 Trojský slon – napište našim slonům vzkaz nebo zanechte svůj otisk na Trojském slonovi v téměř životní velikosti.

Terasa Vzdělávacího  centra
9.00 – 16.00 Indický trh u Vzdělávacího centra
9.00 – 16.00 Malování hennou
13.00 a 14.30 Workshop bollywoodského tance, škola oblékání sárí + mini módní přehlídka
15.00 – 16.30 Koncert klasické indické hudby, skupina Noor 

Vzdělávací centrum
13.30 Představení nového slonince jeho autorem, architektem V. Dandou

Veselovského louka
10.00 – 17.00 Čajovna
13.30 a 15.30 Ukázky cvičení jógy, společnost Jóga v denním životě
14.00 – 15.00 Koncert indické klasické hudby E. Kubíčková - esraj, T. Reindl – tabla

Neváhejte využít služeb Městské hromadné dopravy pro cestu do Zoo Praha!


Aplikace Zoo Praha byla dnes oficiálně spuštěna v kamerunské školní třídě v pavilonu Rezervace Dja. Na snímku je ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, výkonná ředitelka Komerční banky pro strategii a komunikaci Hana Kovářová a předseda České IT Akademie Michael Kalista (vlevo dole) se svými studenty, kteří aplikaci vytvořili. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha dnes představila svou mobilní aplikaci pro chytré telefony. Návštěvníkům poskytuje veškerý komfort od nákupu vstupenek a interaktivní mapy areálu až po profily chovaných druhů, včasná upozornění na krmení zvířat nebo...

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech...




Přihlášení k newsletteru