TEDDY BEAR PICNIC

Ostatní články

21. 06. 2009


Reportáž z 21.června 2009

V neděli 21. června se po areálu zoo pohybovalo volně velké množství šelem. Nikdo se jich ale nemusel obávat. Jednalo se o šelmy domácí, měkké a velmi přítulné – o plyšové medvídky. Jejich majitelé je do zoo vzali na velký Piknik plyšových medvědů. Kromě setkání plyšových medvědů byl piknik pokusem o zápis do Guinessovy knihy rekordů v počtu plyšových medvědů na pikniku. Pokusu se neúčastnila pouze Zoo Praha, ale i další zoologické zahrady po celé Evropě, které se zapojily do kampaně EAZA (Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií) „Nechme šelmy žít“ na záchranu evropských šelem. S českých zahrad pořádaly medvědí piknik také Zoo Ohrada, Ostrava, Liberec a Hodonín.

V programu k medvědímu pikniku se představila samice skunka jménem Uršula, která předvedla, co všechno taková šelma musí umět, aby se uživila. Soutěžili jsme o největšího, nejmenšího a nejtěžšího medvídka na pikniku. Největší medvěd měřil 87 cm! Jeho obětavý majitel ho po zoo nosil celý den na zádech. Medvědí show divadla Mazec rozpohybovala návštěvníky i jejich medvídky, někteří návštěvníci se během show dokonce ocitli i hlavou dolů! 

Ve 12.30 jsme ukončili registraci účastníků pokusu o rekord, a spolu s patronkou Pikniku plyšových medvědů Alenou Šeredovou jsme vyhlásili celkový počet medvídků, kteří na piknik do pražské zoo přišli. Výsledný počet účastníků, stvrdili jako svědci, čestní hosté místostarosta městské části Praha Trója Ing. Jiří Kořenský a redaktorka MF Dnes Jolana Nováková.

Počet medvídků, kteří se zúčastnili Pikniku plyšových medvídků v Zoo Praha 21. června 2009 je 945! Tím jsme stanovili český rekord. Zda se podařilo zlomit i rekord světový se dozvíme až v následujících dnech (v dosavadním sčítání jsme k 22.6. na prvním místě!).

Všichni plyšoví medvídci a jejich majitelé se nakonec společně vyfotili. Fotografii si do rodinného alba v dobrém rozlišení můžete stáhnout z našich webových stránek z této reportáže.

Děkujeme všem účastníkům i jejich plyšovému doprovodu za účast na Teddy Bear Picnicu a za podporu kampaně na záchranu evropských šelem „Nechme šelmy žít“.

 

 

TEDDY BEAR PICNIC


Aplikace Zoo Praha byla dnes oficiálně spuštěna v kamerunské školní třídě v pavilonu Rezervace Dja. Na snímku je ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, výkonná ředitelka Komerční banky pro strategii a komunikaci Hana Kovářová a předseda České IT Akademie Michael Kalista (vlevo dole) se svými studenty, kteří aplikaci vytvořili. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha dnes představila svou mobilní aplikaci pro chytré telefony. Návštěvníkům poskytuje veškerý komfort od nákupu vstupenek a interaktivní mapy areálu až po profily chovaných druhů, včasná upozornění na krmení zvířat nebo...

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech...




Přihlášení k newsletteru